Książka "Destylaty alkoholowe z owoców" Klaus Hagmann, Birgit Essich

35,00 zł
Czas dostawy: 3 - 5 dni

Książka "Destylaty alkoholowe z owoców" Klaus Hagmann, Birgit Essich

Książka ta opisuje proces wytwarzania destylatów z owoców, omawiając gatunki owoców, ich uprawę oraz niezbędną wiedzę z fizyki i chemii. Przeznaczona dla początkujących i doświadczonych gorzelników, oferuje praktyczne wskazówki i sekrety produkcji doskonałych destylatów.

Książka ta przedstawia proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców, dostarczając najważniejszych informacji o przydatnych gatunkach owoców oraz ich uprawie. Zawiera także niezbędną wiedzę z zakresu fizyki, chemii i mikrobiologii. Przekazane informacje ułatwią start początkującym, a doświadczonym gorzelnikom pozwolą porównać własne metody produkcji z innymi sekretami wytwarzania dobrych destylatów owocowych. Autorzy książki posiadają wieloletnie doświadczenie w praktyce, nauczaniu oraz prowadzeniu seminariów i degustacje.

Więcej informacji
Producent Multico
Autor Klaus Hagmann, Birgit Essich
Format 15 x 21,5 cm
Liczba stron 120
Oprawa Twarda
Wydanie 2014
Napisz własną recenzję
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać Recenzje. Proszę Zaloguj się lub Załóż konto