Książka "Destylaty alkoholowe z owoców" Klaus Hagmann, Birgit Essich
Książka "Destylaty alkoholowe z owoców" Klaus Hagmann, Birgit Essich
Książka ta opisuje proces wytwarzania destylatów z owoców, omawiając gatunki owoców, ich uprawę oraz niezbędną wiedzę z fizyki i chemii. Przeznaczona dla początkujących i doświadczonych gorzelników, oferuje praktyczne wskazówki i sekrety produkcji doskonałych destylatów.
Książka ta przedstawia proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców, dostarczając najważniejszych informacji o przydatnych gatunkach owoców oraz ich uprawie. Zawiera także niezbędną wiedzę z zakresu fizyki, chemii i mikrobiologii. Przekazane informacje ułatwią start początkującym, a doświadczonym gorzelnikom pozwolą porównać własne metody produkcji z innymi sekretami wytwarzania dobrych destylatów owocowych. Autorzy książki posiadają wieloletnie doświadczenie w praktyce, nauczaniu oraz prowadzeniu seminariów i degustacje.
Producent | Multico |
---|---|
Autor | Klaus Hagmann, Birgit Essich |
Format | 15 x 21,5 cm |
Liczba stron | 120 |
Oprawa | Twarda |
Wydanie | 2014 |