Zamykarka do puszek REALHUNTER - dwa ruchy zamykające
Zamykarka do puszek wek maszyna PUSZKOPOL
Elektryczna zamykarka do puszek REALHUNTER stworzona z myślą o myśliwych, marynarzach, buschcraftowcach oraz wszystkich, którzy poszukują szybkiego i wydajnego sposobu tworzenia żywności długoterminowej. Obsługiwana średnica puszki to 99 mm. Maksymalna wysokość puszki to 180 mm. Dwa ruchy zamykające.
Wytrzymała i powtarzalna zamykarka do puszek wekMocna i solidna konstrukcja zamykarki do puszek wek wykonana została z wykorzystaniem precyzyjnych tokarek CNC. Głowice oraz podwójne łożyskowe rolki wykonano ze stali ocynkowanej odpornej na korozję oraz zużycie. Urządzenie pokryto wykończeniową farbą proszkową co daje gwarancję odporności na działanie wysokich temperatur, wilgoci, olejów czy środków czyszczących. W konstrukcji można wyróżnić następujące elementy: polimerową podstawę, silnik elektryczny, głowicę do zamykania, dźwignię do zaciskania, dźwignię opuszczania głowicy, włącznik główny oraz wyłącznik awaryjny pozwalający na natychmiastowe wyłączenie urządzenia. Prosta obsługa Każda wek maszyna PUSZKOPOL przed wysyłką zostaje profesjonalnie wykalibrowana (kontrola jakości szwu puszki za pomocą komparatora optycznego), dzięki czemu praktycznie zaraz po wyjęciu z kartonu możemy przystąpić do produkcji domowych konserw z zachowaniem najwyższej jakości. Ciesząc się wspaniałym smakiem własnych wyrobów należny pamiętać również o kilku czynnikach, dzięki którym nasze konserwy na długi czas pozostaną zdatne do spożycia tj.:
Szybka, domowa produkcja - zamykarka do konserw Zaletami, które wyróżniają maszynę do zamykania są przede wszystkim łatwość, komfort oraz szybkość zamykania puszek. Po uprzednim przygotowaniu (napełnieniu zawartością) sprawny proces zamknięcia puszek pozwoli wykonać do 200 konserw na godzinę. Odpowiednio przygotowane produkty należy umieścić w puszce, przykryć wieczkiem i docisnąć. Następnie dźwignią umieszczoną z lewej strony wykonać dwa ruchy: do siebie i od siebie. W efekcie puszka zostaje zamknięta. Zamknięciu może towarzyszyć charakterystyczny pisk, który świadczy o prawidłowości całego procesu. |
Steryzlizacja puszek
Elementem, który ma największy wpływ na trwałość przygotowanych konserw, jest oczywiście odpowiednia pasteryzacja. Właściwie zakonserwowaną żywność można przechowywać nawet kilka lat, konserwa zachowuje pełne walory smakowe i jest pozbawiona bakterii. Najbardziej popularną i prostą metodą, którą możemy przeprowadzić w warunkach domowych, jest oczywiście tyndalizacja. Proces ten polega na 3-krotnym gotowaniu konserw (co 24 godziny). Już w pierwszym gotowaniu ginie większość bakterii, odpowiadających z psucie się żywności. W drugim etapie niszczymy bakterie, które przetrwały, po trzecim etapie żywność jest praktycznie sterylna.
W pierwszym dniu tyndalizacji konserwy gotujemy przez 3 godziny, w drugim dniu przez 2 godziny, trzeciego dnia 1 godzinę. Po każdym gotowaniu konserwy należy zahartować, umieszczając je w zimnej wodzie. W procesie ważne jest zachowanie 24 h odstępów oraz hartowanie puszek po gotowaniu. Po tym procesie konserwy możemy przechowywać nawet do 5 lat, bez konieczności przechowywania w lodówce.
UWAGA! Kolor urządzenia oraz obecność włącznika bezpieczeństwa mogą różnić się w zależności od partii produkcyjnej. Zamykarka będzie wysyłana losowo, bez względu na kolor czy obecność włącznika bezpieczeństwa.
Producent | RealHunter |
---|---|
Średnica puszek | 99 mm |
Wysokość puszek | 20 - 120 mm |
Waga | 8 |